Matematik

trigeometri - i ikke retvinklede trekanter

14. november 2014 af biddi (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle :-)

jeg ville blive meget glad hvis i kunne hjælpe med denne opgave.

lad ABC være en trekant med a = 8, b = 5 og c = 9. beregn trekantens vinkler. 

jeg mener ikke den er retvinklet..har jeg ret i det? og hvis ikke hvordan regner jeg så vinklerne?

på forhånd tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2014 af mathon

Med cosrelationerne på vinkelform
har du:
                                 \angle A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2bc} \right )

                                 \angle B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2ac} \right )

                                 \angle C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2ab} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2014 af mathon

Kontrolberegning:

    Vinkelmål: DEGREE
    Først defineres algoritmen:
                      Define f(x,y,z) = cos-1((x^2+y^2-z^2)/(2*x*y))
    Beregning:
                         af A    f(b,c,a)
                         af B    f(a,c,b)
                         af B    f(a,b,c)
                            
                            


Svar #3
14. november 2014 af biddi (Slettet)

okay tusind tak skal du have :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2014 af mathon

                     af C    f(a,b,c)


Skriv et svar til: trigeometri - i ikke retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.