Matematik

Eksponentiel funktion - at opløfte i et stort tal

14. november 2014 af JonesJones (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Vil en venlig sjæl læse vedhæftede dokument og hjælpe mig med problemet?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2014 af mathon

                                   \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a&b\\ \hline 0&3280&5&10.000&\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}&y_1\cdot a^{-x_1}\\ \hline &&&&1,24976&3280 \end{array}

                                                      f(x)=y=b\cdot a^x


Svar #2
14. november 2014 af JonesJones (Slettet)

Det forstår jeg intet af?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2014 af peter lind

Du skal definere x som antal år efter år 2000. Så finder du 3280 = b*a0


Svar #4
14. november 2014 af JonesJones (Slettet)

så b er bare = 3280?

Er min udregning af a udført korrekt?


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion - at opløfte i et stort tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.