Matematik

similære matricer

14. november 2014 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej 

der er givet to matriver hhv A og B. 

De er similær, fordi de har ens egenværdier, geometrisk og algebraisk multiplicitet.

hvordan man så bestemme en M matrice således at man kan vise at de er similær? jeg går ud fra at man ikke skal gætte sig frem.

Vedhæftet fil: similær.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det hedder en matrix, ikke en matrice.

Bemærk, at B = -A , så M skal være en regulær matrix, der opfylder

        -A = M-1 A M

eller

        -M A = A M ,

dvs

        m12 = m21
        -m11 = m22
        m22 = -m11
        -m21 = -m12

Matricen M skal altså have formen

               a       b
     M =
              b       -a

hvor   a2 + b2 ≠ 0
      


Skriv et svar til: similære matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.