Matematik

Geometri spørgsmål - hjælp

14. november 2014 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey 

Har lige et spørgsmål, som jeg ikke kan finde svaret på.

Har  prøvet at søge på det, men forstår det ikke helt, så håber, at nogle kan hjælpe :)

1) I en trekant ABC er vinkelret C ret. Endvidere er siden b = 3, og vinkelhalveringslinjen Va = 4. 

a)  bestem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC: 

Ved, at man kan finde de ukendte sider ved at bruge pytatogras, men hvordan? Hvad med vinklerne, er det sinusrelationerne?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Vinhelhalveringslinien  vA (ikke Va) er hypotenuse i en retvinklet trekant, hvis ene katete er siden b .

Man har derfor

        cos(A/2) = b / vA = 3/4 .

Heraf fås så

         cos(A) = 2·cos2(A/2) - 1 = 9/8 - 1 = 1/8 ,

hvoraf vinkel A kan bestemmes, og dermed også vinkel B.

Man har så

         c = b / cos(A) = 3 / (1/8) = 24

og endelig

        a = √(c2 - b2)


Svar #2
14. november 2014 af snylt (Slettet)

Tak for svaret Andersen.

Vil de dog ikke hjælpe mig, så jeg forstår det helt - er lidt forvirret.

1) Når du siger (A/2), hvad mener du så?

2) Jeg skal self også tegne en skitse, men er i tvivl om, hvordan jeg skal tegne den, de behøver ikke at gøre det, men kunne du måske vise mig, hvordan sådan en skal tegnes? (Vil ikke gøre det for svært)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

A/2 er det halve af vinkel A. Vinkelhalveringslinien vA deler vinkel A i to lige store dele.


Svar #4
15. november 2014 af snylt (Slettet)

Aha, takker!


Skriv et svar til: Geometri spørgsmål - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.