Matematik

potensfunktion

14. november 2014 af SafaaMustafa (Slettet) - Niveau: B-niveau

For bølger på dybt vand kan man regne med at der gælder sammenhæng

y=1,24*x^0,50

mellem bølgelængde x og bølgens hastighed y. 

Bølgelængden måles i meter(m), og hastigheden måles meter pr sekund(m/s)

a) Bestem bølgelængde svarende til en hastighed på 17,0m/s

Ved positionen P er bølgens hastighed 25%større end ved positionen Q.

b) Hvor mange procent er bølgelængden større ved P end ved Q? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

a)

Bestem ved isolering af x

y = 1,24x^{0,50} = 17


Svar #2
14. november 2014 af SafaaMustafa (Slettet)

Hvad med b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt

        ! + ry = (1 + rx)0,5 .

Her kender man ry = 0,25 og kan så bestemme rx .


Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.