Matematik

Bestem tallet t

15. november 2014 af Emnavn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude. Kan I hjælpe mig med følgende opgave

Bestem tallet t, så vektorerne \vec{a}=\binom{1}{-2t} og \vec{b}=\binom{5t-1}{3} er ortogonale.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2014 af peter lind

Løs ligningen a·b=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Prikprodukt skal være nul, hvis vinklen mellem dem er 90, da cos(90)=0

\boldsymbol{a}=\left(\begin{array}{c} 1\\ -2t \end{array}\right)\qquad\boldsymbol{b}=\left(\begin{array}{c} 5t-1\\ 3 \end{array}\right)

\Rightarrow1(5t-1)-2t(3)=5t-1-6t=0\Leftrightarrow t=-1


Svar #3
15. november 2014 af Emnavn (Slettet)

Hvorfor skal jeg gøre det ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#3

Prikproduktet mellem to vektorer er 

\boldsymbol{a\cdot b=}\cos(\theta)\,|\boldsymbol{a}||\boldsymbol{b}|

når de to vektorer står vinkelret på hinanden er  \tiny \theta=90\quad\cos(90)=0 , ,  det giver

\boldsymbol{a\cdot b=}0

hvor fed tekst \boldsymbol{a}=\vec{a} er en alternativ måde at skrive vektorer på.


Skriv et svar til: Bestem tallet t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.