Matematik

Find a

15. november 2014 af forever21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en lineær graf hvor linjen går gennem punkterne (2,3) og (8,-1) - andet får jeg ikke at vide. Derefter bliver jeg bedt om at finde a.

Jeg kender godt den ligning der siger at y2 - y1 divideret med x2 - x1 skulle give tallet a, men jeg kan sleeet ikke få det til at fungere! Er der en hjælpsom sjæl derude der kan hjælpe med mit problem?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

((-1)-3)/(8-3)=-4/5 eller (3+1)/(3-8)=-4/5

Hvordan beregner du det?


Svar #2
15. november 2014 af forever21 (Slettet)

Jeg beregner det som ((-1)-3/(8-2), men har også prøvet på andre måder - kan bare ikke få et resultat der giver mening..


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#2 Ups, min udregning skal selvfølgelig have 2 i stedet for 3 i nævneren. Det giver -2/3? Hvorfor giver det ikke mening? 

Her er skæringen også beregnet til 4.3


Svar #4
15. november 2014 af forever21 (Slettet)

Jeg kan ikke se hvor du får resultatet -2/3 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#4 

\dfrac{-1-3}{8-2}=\dfrac{-4}{6}=-\dfrac{2}{3}


Svar #6
15. november 2014 af forever21 (Slettet)

Nårh ja på den måde! Så er a bare en brøk

Skriv et svar til: Find a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.