Matematik

Det manglende tal

15. november 2014 af nannaschmidt452 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg er igang med færdigheds regning på matematikfessor og har stødt ind i et problem som lyder sådan:

Find det manglende tal i talfølgen:

6 , 15 , 27 , 42 , 60 , ____ , 105

Hvordan finder jeg ud af hvad pointen er?

Hilsen Nanna


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Bemærk at samtlige tal er med i 3-tabellen. Se nu på forskellen mellem to tal, den er 15-6=9, 27-15=12, 42-27=15, dv.s. forskellen stiger hele tiden med 3. 

6 , 15 , 27 , 42 , 60 , 81 , 105

Den stiger med 21 fra 60 til 81 og yderligere med 24 til 105, hvilket passer fint.


Svar #2
15. november 2014 af nannaschmidt452 (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Det manglende tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.