Fysik

Er der nogen vil hjælpe mig?

15. november 2014 af alimadadi83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet sprøgsmålen

Vedhæftet fil: til studentportal.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Vis nu selv at du i det mindste gider gøre et forsøg altså...


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

a) Benyt pV=nRT

Jeg er ikke sikker på hvad der bliver spurgt om i b) og c).


Svar #3
15. november 2014 af alimadadi83 (Slettet)

Jeg vil gerne bruge (p)= m/v?


Svar #4
15. november 2014 af alimadadi83 (Slettet)

Både B og C


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

b) Når flasken er over vandet, virker der kun en tyndgekraft på den

F_{t}=-g\, m\Rightarrow F_{t}=-9.82\mathrm{\frac{m}{s^{2}}\cdot15kg=-147.3N}

En lige så stor og modsatrettede kraft skal den påvirkes med for at forblive i hvile. 

c) Når flasken er under vand, har den pludselig en opdrift fra vandet, den er givet ved 

F_{op}=\rho Vg=\mathrm{1000\frac{kg}{m^{3}}\cdot13.6\times10^{-3}m^{3}\cdot9.82\frac{m}{^{s^{2}}}=133.55}\mathrm{N}

den påvirkes stadig af en tyndgekraft, beregnet i b), så den resulterede kraft, den skal påvirkes med af dykkeren er 

F_{op}+F_{t}+F_{dykker}=0\Leftrightarrow F_{op}+F_{t}=-F_{dykker}\Rightarrow F_{dykker}=13.75\mathrm{N}


Svar #6
15. november 2014 af alimadadi83 (Slettet)

Mange tak for hjælpen OliverGlue


Skriv et svar til: Er der nogen vil hjælpe mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.