Matematik

Optimering

15. november 2014 af Kasandrajuliet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har stillet denne opgave - Forstå ikke helt hvordan jeg skal løse den!!!

En cylinder er indskrevet i en kugle med en radius 3. Hvilken højde h skal cylindern have for at dens rumfang bliver størst muligt?

Jeg har først brugt pythagoras (½h)^2+r^2=3^2 og isoleret h

h=2*rod(9-r^2)

Dette har jeg sat ind i funktionen for Volumen:

V(r)=pi*r^2*2*rod(9-r^2)

dernæst diffintiere den

V´(r)=4*pi*r*rod(9-r^2)-2*pi*1/rod(9-r^2)

fundent løsningen for V´(r)=0 

og tilsidst lavet en monotonilinje... og der hvor funktionen har lokalt maxium, angiver den højde hvor rumfanget bliver størst muligt????

Der er rigtigt det jeg gør? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er helt korrekt fremgangsmåde.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.