Matematik

Integration

16. november 2014 af Haxxeren - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Hvordan går man fra integralet (10) til det nederste udtryk i:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31729551/1.jpg

Jeg ville da mene, at der skulle ganges med c√t og ikke dividere, da vi har ds = c√(t)dp. Jeg kan generelt ikke se, hvordan man kommer frem til koefficienten √π/(2c√t)

Er det indlysende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Du bliver nød til at skrive det hele ud.


Svar #2
16. november 2014 af Haxxeren

#1

Hvad er det du mangler?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Da du skal indsætte dp=\dfrac{ds}{c\cdot\sqrt{t}}

 får du

\int_{0}^{\infty}\boldsymbol{\dfrac{1}{c\cdot\sqrt{t}}}e^{-s^{2}}\cos(2bs)\,ds=\boldsymbol{\dfrac{1}{c\cdot\sqrt{t}}}\dfrac{\sqrt{\pi}}{2}e^{-b^{2}}

Hvilket kursus er det fra?


Svar #4
16. november 2014 af Haxxeren

#3

Kan du fortælle mig, hvorfor jeg skal indsætte dp og ikke ds? Jeg skal jo finde et udtryk for ds som i en ganske almindelig substitution? Og hvor kom √π/2 fra?


Svar #5
17. november 2014 af Haxxeren

Løst!
 


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.