Matematik

Km/t

16. november 2014 af Valenciaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Frederikke har 4 km til skole. En dag tager det hende 20 minutter at cykle til skole.

1)Frederikke cykler til skole med en gennemsnitsfart på  12 km/t 

2)Hvor mange minutter tager det Frederikke
at cykle til skole, hvis hun en dag cykler de 4 km med en gennemsnitsfart på
20 km/t? min. 

Til første opg svarede jeg 12 km/t. Dog kan jeg ikke finde ud af, at løse opg 2... Håber, nogle kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af mathon

på 1 time cykles 20 km
1/5 time cykles 4 km
1/5 time = ?

egentlig:

                                 strækning
                   tid =      --------------
                                     fart


Svar #2
16. november 2014 af Valenciaa (Slettet)

Så 4/20? 

= 0,2


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2014 af mathon

husk enheder:
                              t=\frac{4\; km}{20\; \frac{km}{h}}=0,2\; h=0,2\cdot \left ( 60\; min \right )


Svar #4
16. november 2014 af Valenciaa (Slettet)

Hvad står h for?

 Og så får jeg: 12 km/t igen :)


Svar #5
16. november 2014 af Valenciaa (Slettet)

Er det rigtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2014 af mette48 (Slettet)

#4 h står for timer (engelsk)

Læs #3 igen

resultatet er 0,2*60 min det giver godt nok 12, men det er 12 min ikke km/t

læser du opgaven igen er der spurgt hvor mange minutterdet tager
 


Svar #7
16. november 2014 af Valenciaa (Slettet)

Nåååå ja, for søren! Mange tak skal I have!


Skriv et svar til: Km/t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.