Matematik

Regneregler

16. november 2014 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej

Jeg prøver at løse opgaverne i det vedhæftet fil, men det er lidt svært især fordi der står nogle betingelser for variablerne. Hvordan forholder man dem til det?
Og til sådanne opgaver hører der et hav af regneregler, hvor kan man finde dem?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af LeonhardEuler

Hvilke(n) opgave(r) har du problemer med?


Svar #2
16. november 2014 af Searchmath (Slettet)

Alle fire :-/

Hvor kan man finde teorien for løsning af dem?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2014 af mathon

                      \frac{x^{\frac{1}{2}}\cdot y^{\frac{3}{4}}}{x^{2\cdot \frac{1}{4}}\cdot y^{3\cdot \frac{1}{4}}}=\frac{x^{\frac{1}{2}}\cdot y^{\frac{3}{4}}}{x^{\frac{1}{2}}\cdot y^{\frac{3}{4}}}=1\; \; \; \; \; \; x> 0\; \; \wedge \; \; y> 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2014 af LeonhardEuler

Teorien?

1. Benyt potensregnereglerne. 

2. Omskriv 1 = 1+x/1+x

3. Isoler k

4. Løs den fremkomne andengradsligning (selvom de to løsninger let kan ses)


Svar #5
16. november 2014 af Searchmath (Slettet)

Hvorfor sættes det til lig med 1? #3

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2014 af mathon

                      \frac{x\cdot (1+x)}{(1+x)-1}=\frac{x\cdot (1+x)}{x}=1+x\; \; \; \; \; \; \; \; x\neq -1


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2014 af mathon

                for x ≠ 0                                         

                                             4+x^2=5x

                                             x^2-5x+4=0


Svar #8
18. december 2014 af Searchmath (Slettet)

6#: hvad er det præcis du gør?

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

     multiplicerer med x           (4/x) + x = 5 ⇔ 

     subtraherer 5x                  4 + x2 = 5x ⇔

     skrives på formen ax2 + bx + c = 0                                

                                 x2 - 5x + 4 = 0

se så om d > 0 og benyt x = (- b √d) / (2a) ; d > 0


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. december 2014 af mathon

                               x2 - 5x + 4 = (x-1)(x-4) = 0                              


Skriv et svar til: Regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.