Fysik

Er der nogen vil hjælpe mig?

16. november 2014 af alimadadi83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lige tilfået min opgave, håber der nogen vil hjælpe mig med det.

Vedhæftet fil: til studentportal2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af mathon

Beregning af snorkraftens størrelse:
                                                             2\cdot S\cdot \sin(40^{\circ})=\left ( 5,5\; kg \right )\cdot \left ( 9,82\; \frac{N}{kg} \right )

                                                             S=\frac{\left ( 5,5\; kg \right )\cdot \left ( 9,82\; \frac{N}{kg} \right )}{2\cdot \sin(40^{\circ})}=42,0123\; N


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

a) Loddet på 5,5kg trækker i snoren i dens længderetning, hvorfor snorekraften S er 5,5kg * g = 54,01 N.

b) Snorens kraft på den midterste trisse Fv er 2 * S * cos(40º) = 2 * 50,41N * 0,7660 = 82,75 N

Tyngdekraften FT på klodsen er 16kg * 9,82m s-2 = 157,12N

Grænseværdien for gnidningskoefficienten μmin = Fv/FT = 54,01N / 157,12N = 0,344.


Svar #3
16. november 2014 af alimadadi83 (Slettet)

mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2014 af mathon

#1
       Sorry - my bad.


Skriv et svar til: Er der nogen vil hjælpe mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.