Matematik

Differentialkvotienten

18. november 2014 af AngelzNight22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg har problemer med at tolke denne opgave/jeg er usikker på hvordan den skal løses.

Opgaven lyder:
Redegør for beviset for differentialkvotienten for én (højst to) af følgende funktioner: f(x)=x^2, g(x)=x^3, h(x)=\frac{1}{x}, i(x)=\sqrt{x}

Kan I forklare hvordan det skal løses?
Tak på forhånd!

Kh Natascha


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2014 af LeonhardEuler

Opstil differenskvotienten, omform og lad h eller Δx gå imod 0.


Svar #2
18. november 2014 af AngelzNight22 (Slettet)

Okay, og så er mit resultat (hvis jeg vælger f(x)=x^2f'(x_0)=2x_0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2014 af LeonhardEuler

Ja. Det er da klart differentialkvotienten til f(x) = x2   er  f '(x) = 2x. Du skal bevise dette vha. tretrinsreglen.


Svar #4
18. november 2014 af AngelzNight22 (Slettet)

Yes, den har jeg, men tænkte det var for forvirrende at skrive den ind(Y)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2014 af LeonhardEuler

Det lyder godt. :-)


Svar #6
18. november 2014 af AngelzNight22 (Slettet)

Tak for hjælpen:-)


Skriv et svar til: Differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.