Matematik

stamfunktion

19. november 2014 af Dissse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Jeg har funktionen 6x^2-2x og skal finde en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet p(2,10)

 Jeg får F(x)=2x^7-x^2. Jeg kan indsætte 2 som x værdi og 10 som y værdi, men så får jeg jo bare at 10 = 252. Jeg kan simpelthen ikke huske hvordan jeg kommer videre??

mvh Dissse


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af Dimondenhonningglaseredeskinke (Slettet)

hej Dissse

Du skal starte med at gange ind i parentesen og derefter trække fra og ligge til.

mhv Dimon

Du kan se mere i filen der er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2014 af mathon

Jeg kal finde en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet p(2,10)

                    F(x)=y=\int (6x^2-2x)\, dx=2x^3-x^2+k

                                     y=2x^3-x^2+k

                                    10=2\cdot 2^3-2^2+k

                                    10=16-4+k

                                    k=-2

                F(x)=2x^3-x^2-2


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2014 af Dimondenhonningglaseredeskinke (Slettet)

Du kan finde hjælp på denne hjemmeside

http://da.wikipedia.org/wiki/S%C3%A5dan_tr%C3%A6ner_du_din_drage

mvh Dimon


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Benyt reglen for integration af en potens

\small \int\left (ax^n \right ) dx = a\cdot \frac{1}{n+1} \cdot x^{n+1}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2014 af mathon

…når n\neq -1


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.