Matematik

Matematik opgaver

19. november 2014 af Elev1097 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, jeg sidder med nogle matematik opgaver, som jeg ikke kan komme videre med. 

1. Jeg skal løse:
x-4/2+x  x-2/0,5x+1 > 3  og angive den i en tallinje. 
Nogen som kan hjælpe mig godt på vej? 

Løs ligning
2. 1/5x2 - 10 = 0 

  

håber virklig I kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af Soeffi

#0   Mener du...

1. Løs uligheden:

    \frac{x-4}{2+x}+\frac{x-2}{0.5x+1}> 3 \Leftrightarrow \frac{x-4}{2+x}+2\cdot \frac{x-2}{x+2}> 3

2. Løs ligningen: 

    \frac{1}{5}x^{2}-10=0


Svar #2
19. november 2014 af Elev1097 (Slettet)

Jeg mener den sidste :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juli 2015 af Soeffi

 CAS.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. juli 2015 af Stats

1/5 x^2 - 10 = 0

Adder med 10 på hver side.
Gang med 5 på hver side

Nu har du:
x^2 = 50

Tag kvadratroden på hver side og du har:
sqrt( x^2 ) = (+/-) sqrt( 5^2 * 2 )
x = (+/-) sqrt( 5^2 ) * sqrt( 2 ) = (+/-) 5*sqrt( 2 )
- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.