Kemi

reaktionskinetik

19. november 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,  jeg har med b'eren og især c'eren i denne opgave. Er der nogle, som gerne vil hjælpe mig med de to opgaver? :')

raktionskinetik.jpg

Vedhæftet fil: raktionskinetik.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

b)

Formlen for halveringstiden for en anden ordens reaktion

T_{\frac{1}{2}} = \frac{1}{k \cdot \ce{[A]}_0}


Svar #2
19. november 2014 af Sneharusha (Slettet)

Tak, men jeg ved ikke hvad hastighedskonstanten og begyndelseskoncentrationen er.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#2 Du har fundet i opgave a) og begyndelseskoncentrationen er 0.486M, det står i opgaven?


Svar #4
19. november 2014 af Sneharusha (Slettet)

Hov, det var jeg slet ikke opmærksom på, at man skulle finde. Tænkte på om man bare finder k ved at se hvad skæring med y-aksen er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#4 Din skæring med y-aksen er 1/begyndelseskoncentrationen

\frac{1}{\mathrm{[A]}} = \frac{1}{\mathrm{[A]}_0} + k \cdot t

Du skal finde hældningen.


Svar #6
19. november 2014 af Sneharusha (Slettet)

Ved nul grader er tiden 0, så kan jeg ikke sige:

\frac{1}{0,486} = k*0 + \frac{1}{0,486}

og isolere k eller er det helt forkert, da k vil give blive til 0.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#6 Det er helt forkert, variablen i udtrykket er tid, t, der er ikke noget temperaturafhængigt i dette udtryk. Du skal bare finde hældningen på grafen, som er lig med din k.


Svar #8
19. november 2014 af Sneharusha (Slettet)

Jeg kan virkelig ikke aflæse hvad hældningen er.


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#8 Så skal du seriøst øve dig, hældningen er 

a=\dfrac{\Delta y}{\Delta x}

for en ret linje, kan du aflæse to punkter, og finde forskellen i deres x og y værdier, jeg vælger t=200 og 400

a=\dfrac{3.4-2.8}{400-200}=\dfrac{0.6}{200}=0.003\dfrac{1}{\mathrm{M\, min}}


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. november 2014 af mathon

c)
          Aktiveringsenergien
                                               E_a=R\cdot \ln\left ( \frac{k_2}{k_1} \right )\cdot \frac{T_2\cdot T_1}{T_2- T_1}      
.

              \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! E_a=\left (8,31447\; \frac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \ln\left ( \frac{0,0200}{0,0034} \right )\cdot \frac{((273+30)\; K)\cdot ((273)\: K)}{30\; K}=40623\; \frac{J}{mol}\approx 40,6\; \frac{kJ}{mol}


Svar #11
21. november 2014 af Sneharusha (Slettet)

Kan jeg spørge, hvor du får værdierne k2 = 0,0200 og k1 = 0,0034 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Benyt formlen for halveringstid, se #1, til at beregne k2. k1 skal stadig aflæses, #10 har blot aflæst mere præcist end #9.


Svar #13
21. november 2014 af Sneharusha (Slettet)

Åhh, jeg er så forvirret nu :( Vil I gerne svare på disse spørgsmål:

- Hvordan beregner man k2 ved hjælp af formlen for halveringstiden?
- Hvorfor kan man ikke beregne k1?


 


Svar #14
21. november 2014 af Sneharusha (Slettet)

Hvis man bergener sig frem til k2 vha. af halveringtidsformlen for man ikke 0,0200


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. november 2014 af mathon

korrektion til #10:
.
                     k_{1}=0,0034\; M^{-1}\cdot min^{-1}
                     k_{2}=\left (2,1\; M^{-1} \right )\cdot \frac{1}{23,8\; min}=0,0882\; M^{-1}\cdot min^{-1}

              \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \!\! \! \! \! \! E_a=\left (8,31447\; \frac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \ln\left ( \frac{0,0882}{0,0034} \right )\cdot \frac{((273+30)\; K)\cdot ((273)\: K)}{30\; K}=74641,5\; \frac{J}{mol}\approx 74,6\; \frac{kJ}{mol}


Svar #16
22. november 2014 af Sneharusha (Slettet)

1) Hvor kommer 2,1 M-1 fra?

2) Kommer k1 fra hastighedskonstanten i delopgave b?


Svar #17
22. november 2014 af Sneharusha (Slettet)

OKay, jeg går ud fra at 2,1-1 M-1 er startkoncentration, men hvor fås 0,0034 M-1·min-1 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. november 2014 af mathon

#17
          …ved bestemmelse af grafens hældningskoefficient bestemmes k1.

             k_1=\frac{3-2,1}{262-0}=0,003435


Skriv et svar til: reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.