Kemi

titrerkurve

20. november 2014 af leasalamon (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som gerne vil hjælpe mig med nedestående opgave?

kemi1.png

 

Vedhæftet fil: kemi1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2014 af mathon

a)
                 V(HCl) i ækvivalenspunktet er  0,0063 L

                 n(HCl) = (0,0063 L ) · (0,100 mol/L) = 0,00063 mol
som ækvivalerer 0,00063 mol base

                 0,00063 mol base har massen 46·10-3 g
molarmassen
er derfor
                 M=\frac{46\cdot 10^{-3}\; g}{0,00063\; mol}\approx 73\; \frac{g}{mol}
 

      


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2014 af Dimondenhonningglaseredeskinke (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2014 af Dimondenhonningglaseredeskinke (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2014 af mathon

c)
                                      RNH2 (aq)   +   H2O (l)   <-->     RNH3+ (aq)   +   OH- (aq)
ligevægtsmolariteter:      cb - α·cb                                    α·cb                α·cb  

ligevægtsbrøk:
                                       \frac{\left [ OH^- \right ]\cdot \left [ RN{H_{3}}^{+} \right ]}{\left [ RNH_2 \right ]}=K_b=10^{-pK_b}

                                       \frac{\left [ OH^- \right ]^2}{\mathbf{\color{Red} c_b}-\left [ OH^- \right ]}=10^{-3,36}\; \; \; \; \; 0<\left [ OH^- \right ]< 0,063014\; M

                                       \left [ OH^- \right ]=0,005031

                                       pH=14+\log\left (\left [ OH^- \right ] \right )=14+\log(0,005031)=11,7

                                                            

...........
     \mathbf{\color{Red} c_b}=\frac{\frac{(46\cdot 10^{-3}\; g)}{73\; \frac{g}{mol}}}{0,010\; L}=0,063014\; M


Svar #5
20. november 2014 af leasalamon (Slettet)

Vil du også hjælpe mig med c'eren #1?


Svar #6
20. november 2014 af leasalamon (Slettet)

Hov, havde ikke set at du havde lavet den. Mange gange tak!


Svar #7
20. november 2014 af leasalamon (Slettet)

Jeg forstår desværre ikke det med ligvægtsbrøken og ligevægtsmariteterne.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2014 af mathon

…ligevægtsmolariteterne.

          \alpha er ioniserings-/dissociationsgraden


Svar #9
20. november 2014 af leasalamon (Slettet)

Jeg forstår ikke hvor du får følgende reaktionsskema fra:

RNH2 (aq)   +   H2O (l)   <-->     RNH+ (aq)   +   OH- (aq)
 


Svar #10
20. november 2014 af leasalamon (Slettet)

??


Svar #11
20. november 2014 af leasalamon (Slettet)

Hvad er RNH2 overhovedet?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

NHer aminen i dit molekyle, som er en base, der kan optage en hydron fra vand. R er "placeholder" for resten af dit molekyle, du kunne sagtens indsætte sumformlen for  butan dér (fraregnet et H, der hvor aminen sidder).


Svar #13
21. november 2014 af leasalamon (Slettet)

Men tænkte på er der ikke nogle andre måder at beregne pH på. Synes nemlig at denne måde er lidt forvirrende for mig.


Brugbart svar (1)

Svar #14
22. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#13 Fremgangsmåden i #4 er vist heller ikke pensum, men det viser fremgangsmåden. 

Du kan altid beregne pH for en base med 

pH = 14 + \log \left ( \frac{-K_b}{2}+\sqrt{\frac{{K_b}^2}{4}+K_b\cdot {c_b}} \right )

som netop er udledt ud fra #4's beregninger. Hvor Kb og cb er hhv. styrkekonstanten og koncentrationen for basen.

Du skal dog være fortrolig med en RICE / ICE table, se evt. http://chemwiki.ucdavis.edu/Physical_Chemistry/Equilibria/Le_Chatelier's_Principle/Ice_Tables


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. november 2014 af mathon

                                      \frac{\left [ OH^- \right ]^2}{\mathbf{\color{Red} c_b}-\left [ OH^- \right ]}=10^{-3,36}\; \; \; \; \; 0<\left [ OH^- \right ]< 0,063014\; M

                                       \left [ OH^- \right ]=0,005031

er samme fremgangsmåde, som i #14

                                     \frac{\left [ OH^- \right ]^2}{\mathbf{\color{Red} c_b}-\left [ OH^- \right ]}=K_b

                                      \left [ OH^- \right ]^2+K_b\cdot \left[ OH^- \right ]-K_b\cdot c_b=0\; \; \; \; \left [ OH^- \right ]> 0

                                      \left [ OH^- \right ]=-\frac{K_b}{2}+\sqrt{\left ( \frac{K_b}{2} \right )^2+K_b\cdot c_b}

                                      pH=14+\left [ OH^- \right ]=14+\log\left (-\frac{K_b}{2}+\sqrt{\left ( \frac{K_b}{2} \right )^2+K_b\cdot c_b} \right )

blot løst ved CASberegning for forenklingens skyld.

i anvendelse:

                         pH=14+\log\left (-\frac{10^{-pK_b}}{2}+\sqrt{ \frac{10^{-2pK_b}}{4} +10^{-pK_b}\cdot c_b} \right )

                        pH=14+\log\left (-\frac{10^{-3,36}}{2}+\sqrt{ \frac{10^{-6,72}}{4} +10^{-3,36}\cdot c_b} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. november 2014 af mathon

                       pH=14+\log\left (-\frac{10^{-3,36}}{2}+\sqrt{ \frac{10^{-6,72}}{4} +10^{-3,36}\cdot 0,063014} \right )=11,7


Skriv et svar til: titrerkurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.