Matematik

Differentialregning - HASTER!

20. november 2014 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har brug for hjælp til opgave 3 (fil vedhæftet), da jeg virkelig ikke ved, hvordan man gør. Og hvis I kan forklare den meget enkelt og kort, ville det være rigtig dejligt.

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2014 af mathon

Opgave 3:

     a)
                           \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(e^{x+5})
    eller
                            \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(e^x+5)    ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2014 af mathon

b)
          (8x+77x-2006){}'=(85x-2006){}'=85


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2014 af mathon

c)
       \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(x^3+12x)=(x^3+12x){}'=3x^2+12


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2014 af mathon

g)
        \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(10x^2-x)=20x-1


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2014 af mathon

d)
      x\cdot \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(x^3)=x\cdot 3x^2=3x^4


Svar #6
20. november 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Så, du har bare differentieret?

Og hvad med mellemregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2014 af mathon

#6

Brug
              (k\cdot x^n){}'=k\cdot n\cdot x^{n-1}

Du besvarede ikke spørgsmålet i #1


Svar #8
20. november 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Okay, den forstår jeg nu. Tak for hjælpen.

Hvad med opgave 4? Hvordan finder jeg N'(10)?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2014 af mathon

Opgave 4
                   N'(10) er hældningskoefficienten for tangenten i (10,N(10)).


Svar #10
20. november 2014 af Rezwan9 (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke. Kunne du skære det lidt ud i pap for mig.?

På forhånd, tak!


Skriv et svar til: Differentialregning - HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.