Matematik

bestem den maximale værdi.

20. november 2014 af hans0099 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej er der nogen der kan hjælpe med denne opgave er stået helt af ? 

find den maksimale værdi af: f(x,y)=xy-(x^2) * ( y^2) over the square  0 ≤ x ≤ 1 ,0 ≤ y ≤ 1

håber nogen kan hjælpe 


Svar #1
20. november 2014 af hans0099 (Slettet)

er der virkelig ingen som vil være venlig og hjælpe ? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2014 af Soeffi

#1 Hvad har du gjort indtil videre?


Svar #3
20. november 2014 af hans0099 (Slettet)

jeg har differentieret med x og sat y som en konstant og omvendt ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2014 af Soeffi

Det lyder rigtigt, hvad fik du?


Svar #5
20. november 2014 af hans0099 (Slettet)

oppe i funktionen skulle der så x^3 ikke x^2

når y er en  konstant fik jeg 1-3x^2

og når x er en konstant fik jeg 1-2y 


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. november 2014 af mathon

                    \frac{\partial f(x,y)}{\partial x}=y-3x^2y^2

                    \frac{\partial f(x,y)}{\partial y}=x-2x^3y


Svar #7
20. november 2014 af hans0099 (Slettet)

okay hvad gør jeg så efter følgende ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2014 af mathon

Indre stationære punkter
kræver
                \frac{\partial f(x,y)}{\partial x}=\frac{\partial f(x,y) }{\partial y}=0


Svar #9
20. november 2014 af hans0099 (Slettet)

undskyld men det forstår jeg ikke ? :( 


Skriv et svar til: bestem den maximale værdi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.