Matematik

Hjælp til forklaring af hvordan man regner kvadratiske ligninger

20. november 2014 af zaldo1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi har fået for at vi skal kunne regne kvadratiske ligninger ud, jeg har læst nogle forskellige formler rundt omkring, men det giver ikke så meget mening for mig. Er der en som har en godt eksempel på hvordan man regner dem ud? Eller evt en video hvor de forklarer det grundigt.

eksempel på kvadratisk ligning: 4x2 + 3x - 27 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2014 af SuneChr

Den generelle andengradsligning har denne form:
ax2 + bx + c = 0
og kan have enten ingen, én eller to løsninger.
Man kan vise, at den generelle løsningsformel er

x=\frac{-b\pm \sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2014 af mathon

                       ax^2 + bx + c = 0
                       4x^2 + 3x + (-27) = 0
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har

        4x2 + 3x - 27 = (2x)2 + (3/2)·(2x) - 27 = (2x + 6)·(2x - 9/2) = 4·(x + 3)·(x - 9/4) = 0


Skriv et svar til: Hjælp til forklaring af hvordan man regner kvadratiske ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.