Matematik

differentialregning (Bestem tallene a og b)

23. november 2014 af Hampus7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave:

Funtionen f er givet ved: f(x)=x^3+x^2+ax+b

Det oplyses at: f'(-2)=7 og f(-2)=-1

a) Bestem tallene a og b??

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2014 af SuneChr

Indsæt x = - 2  i  f '    og     x = - 2  i  f
Da har man to ligninger med to ubekendte a og b .


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Du kan differentiere den, og indsætte variablen og funktionsværdien

f'(x)=3x^{2}+2x+a\Rightarrow f'(-2)=7=3\cdot(-2)^{2}+2\cdot(-2)+a\Leftrightarrow a=-1

Nu kan findes ved indsætte variablen og funkstionværdien samt f(x)

f(-2)=-1=(-2)^{3}+(-2)^{2}+(-1)\cdot(-2)+b\Leftrightarrow b=-15


Svar #3
23. november 2014 af Hampus7 (Slettet)

Mange tak for svarene :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2014 af Hako0o (Slettet)

#2

Du kan differentiere den, og indsætte variablen og funktionsværdien

f'(x)=3x^{2}+2x+a\Rightarrow f'(-2)=7=3\cdot(-2)^{2}+2\cdot(-2)+a\Leftrightarrow a=-1

Nu kan findes ved indsætte variablen og funkstionværdien samt f(x)

f(-2)=-1=(-2)^{3}+(-2)^{2}+(-1)\cdot(-2)+b\Leftrightarrow b=-15

har svært ved at se hvordan du får b= -15 
jeg får b = 1 


Skriv et svar til: differentialregning (Bestem tallene a og b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.