Matematik

lægemiddelregning.

26. november 2014 af maikenC (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

Jeg er igang med at regne 4 små opgaver i lægemiddelregning og tænkte på om der var en der kunne have lyst til at kigge dem igennem og se om det er rigtigt eller om det bare er helt hen i vejret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du formulerer opgaverne og vedlægger dine besvarelser kan folk bedre tage stilling til om de kan hjælpe dig.

Svar #2
26. november 2014 af maikenC (Slettet)

Her er den første opgave.

1. et barn skal i behandling med antibiotika i form af mikstur. styrken på miksturen er 50 mg pr. ml. barnet vejer 14 kg. børnedosis er 25 mg pr. kg legmesvægt pr. døgn fordelt på to doser.                                                         a. hvor mange mg lægemiddel skal barnet have pr. døgn?    svar:     25mg * 14 kg = 350 mg pr. døgn.             b.hvor mange ml mikstur skal barnet have pr. døgn? svar: 350mg/50 mg pr. ml = 7 ml                                        c. hvor mange mikstur skal barnet have pr. dosis? svar: 7ml/2 = 3,5 ml


Svar #3
26. november 2014 af maikenC (Slettet)

2. en patient skal skifte fra tabletter (styrke 5 mg) til dråber (styrke 20 mg. pr liter). patienten fik tabletter 4 gange dagligt ( 1 ml = 20 dråber)                                                                                                                             a. hvor mange dråber skal pt have pr. dosis? svar: 10 dråber pr. dosis                                                                 b. hvor mange dråber skal pt have pr. dag? svar: 40 dråber                                                                                     c. hvor lang tid rækker en flaske med 10 dråber pr. ml? svar: 5 dage


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det ser rigtigt ud. Det er en opgave i forholdstalsregning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke oplyst, hvor mange tabletter patienten fik hver af de 4 daglige gange.


Svar #6
27. november 2014 af maikenC (Slettet)

#3 hov dte har jeg glemt at skrive på. patienten får to tabletter 4 gange dagligt :) er den så rigtig lavet?


Svar #7
27. november 2014 af maikenC (Slettet)

jeg har lige 2 opgaver mere, hvis du har lyst tillige at kigge dem igennem også.                                                   3. en patient har fået infusionsvæske med styrken 50 mg pr. ml. infusionsvæsken gives med en infusionshastighed på 40 dråber pr.minut (1ml=20 dråber)                                                                                     a. Hvor mange mg lægemiddel har patienten fået hvis du stopper infusionen efter 3 timer og 15 minutter? svar: antal dråber patienten hat modtaget på 3 timer og 15 minutter = 7800 dråber. 7800 dråber/20 dråber = 390 ml.--> 390 ml *50 mg = 19500mg                                                                                                                                 b. hvor mange tomer og minutter vil det tage at give patienten 500 ml infusionsvæske? svar: 500ml*20 dråber = 10000dråber --> 10000dråber/40 dråber = 250 minutter = 4 timer og 10 minutter.      


Svar #8
27. november 2014 af maikenC (Slettet)

4. du tager 2 ampuller indeholdende injektionsvæske med styrken 500 mikrogram pr. ml og blander med glukose infektionsvæske til i alt 100 ml. en ampul indeholder 5 ml injektionsvæske.                                                                 a. bergen styrken efter blandingen. svar: 500mikrogram/110 ml                                                                                            b. patienten skal have 2 mikrogram pr. kg legemsvægt. hvor mange ml skal patienten have når hun vejer 65 kg? svar: patienten skal have 130 mikrogram --> 130mikrogram/500 mikrogram = 0,26 ml                                  Jeg er meget i tvivl om denne opgave er regnet rigtig?


Skriv et svar til: lægemiddelregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.