Matematik

Logaritmer 12*(1.18)^(x)=64

27. november 2014 af FMR (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej skal udrege denne ligning via logaritmer nogen der ved hvordan man gør det  12*(1.18)^(x)=64


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2014 af SuneChr

"Tag" logaritmen på begge sider af lighedstegnet og
benyt logaritmeregnereglerne
log (a·b) = log a  +  log b
log (ax) = x·log a


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Isoler først selve eksponetialfunktionen ved at dividere med 12 på hver side:

        1,18x = 64/12 = 16/3 .

Tag så log() på hver side og isoler x .


Skriv et svar til: Logaritmer 12*(1.18)^(x)=64

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.