Kemi

styrkekonstant

28. november 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen, der ved om man kan beregne styrkekonstanten ud fra en titretringskurve?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2014 af mathon

         pKs er pH ved halvt titratorvolumen
og
         Ks = 10-pKs


Svar #2
28. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

hvad er halvt titratorvolumen?


Svar #3
28. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

er det ved halvdelen af ækvivalenspunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

For en ikke stærk syre kan pufferligningen benyttes, halvvejs til ækvivalenspunktet dv.s. når halvdelen af basen er tilsat, til at finde pKa, da der må være ækvivalente mængder syre og korresponderende base til stede

\small \mathrm{pH=p}K_{\mathrm{a}}+\log_{10}\left(\dfrac{[\mathrm{B]}}{[\mathrm{S]}}\right)\Rightarrow\mathrm{pH=p}K_{\mathrm{a}}+\log_{10}\left(\dfrac{1}{1}\right)=\mathrm{p}K_{\mathrm{a}}

som siger pH = pKa, når halvdelen af syren er deprotoneret, som netop er sket halvvejs til ækvivalenspunktet => halvdelen af basens volume tilsat ift. fuld deprotonering / ækvivalenspunkt.


Skriv et svar til: styrkekonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.