Kemi

PH af phospat

29. november 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

er der nogen der ved hvordan man kan beregne ph-værdien for ren phosphat hvor man skal huske fortyndingen i sidste tilfælde..


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

En anden gang, så stil uddybenende spørgsmål i den oprindelige tråd.

Du skal finde pKb for fosfat. Koncentrationen er den oprindelige stofmængde delt med den aktuelle volume. Til sidst skal du blot indsætte disse to værdier i den lange formel for pH(jeg kan ikke finde den ligenu), måske hedder den noget med pH for ikke stærk base.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2014 af mathon

ved 25°C:

                          pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_{s3}+\log(c_b) \right )

                          pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 12,2+\log(c_b) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2014 af mathon

korrektion:
                      PO43- er en middelstærk base:

                      K_b=10^{-pK_b}=10^{-(14-pK_{s\mathbf{\color{Red} 3}})}=10^{-(14-12,2)}=10^{12,2-14}=0,015849\; M

hvorfor
                      pOH=-\log\left ( \frac{-K_b+\sqrt{{K_{b}}^{2}+4\cdot K_b\cdot c_b}}{2} \right )

                      pH=14-pOH


Svar #4
30. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

men hvis man ikke kender koncen. af fosfat, kan man så godt bruge koncen. af phosphorsyre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Ja den må være ækvivalent, da al syren er blevet deprontoneret til basen.

Svar #6
30. november 2014 af Ellapigen (Slettet)

men hvordan kan man aflæse pkb for phosphat på titreringskurven?


Skriv et svar til: PH af phospat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.