Matematik

Hjælp til aflevering.Linear Algebra

01. december 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej til alle derude.

Jeg er i gange med en opgave, som jeg ikke kan løse.
Vil nogen derude hjælpe med opgaven????????????
Opgaven:

Momentet P af et system af n partikler med masser m1, . . . , mn og hastigheder v1, . . . , vn
er defineret som;
P = m1v1 + · · · + mnvn

Betragt 3 partikler med hastighederne:

v1=(1,1,2) og   v2=(-1,0,1)  og  v3 = (0,2,-2)  ::::::(Vektorne er søjle vektorer)    

De tre partikler laver nu en simultan kollision. Efter kollisionen observeres deres hastigheder til

w1 =(1,1,1) , og w2 = (0,3,2) og w2 = (0,2,0) :::(Vektorne er søjle vektorer)
?

a) : Antag at momentet er bevaret i løbet af kollisionen. Hvad kan man ud
fra eksperimentet sige om masserne af partiklerne?

b) Er der tale om et elastisk eller et uelastisk stød? (Stødet er elastisk hvis
summen af partiklenes kinetiske energi K =(1/2)*m*v^2er bevaret.)



?
?

?
? ,
?



Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2014 af peter lind

Det du kalder momentet er impulsen ikke momentet.

Impulsbevarelse giver

m1v1 + · · · + mnvn = m1w1 + · · · + mnwn

Detter giver 3 ligninger (en for hver koordinat) til at bestemme masserne

b) beregn de kinetiske energier før og efter stødet


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2019 af bassemande

Hej

jeg sidder med samme opgave lige nu

jeg ved ikke om jeg er på det rigtigt spor at 

f.eks ved ligning den første ligning: 1,1,2*m= 4,1,1*m (det er selvfølge søjlevektorer gange en masse) hvor man så skal bare solve massen. Eller hvordan har i lavet den 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2019 af peter lind

m1*1+m2*(-1)+m3*0 = m1*1+m2*0+m3*0     første koordinat

m1*1+m2*0+m3*2   =  m1*1+m2*3+m3*2

fortsæt selv


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering.Linear Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.