Matematik

Er LOST (division)

01. december 2014 af rosalinelange (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kan simphelthen ikke regne mig frem til hvad 112:28 er ,så siphelt men så svært for mig!

Jeg for det til at blive 5614, men det skulle rigtigt give 4....

Please hjælp mig.


Svar #1
01. december 2014 af rosalinelange (Slettet)

#0

Kan simphelthen ikke regne mig frem til hvad 112:28 er ,så siphelt men så svært for mig!

Jeg for det til at blive 5614, men det skulle rigtigt give 4....

Please hjælp mig.

Kunne være super rart med noget god og pædagoisk forklaring.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2014 af mathon

   \frac{112}{28}=\frac{2^4\cdot 7}{2^2\cdot 7}=2^{4-2}=2^2=4


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2014 af mathon

        112 : 28 = 4
    -   112
            0


Svar #4
01. december 2014 af rosalinelange (Slettet)

Jo tak lidt svært forklaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2014 af mathon

divisionsprøven:

Hvis         112 : 28 = 4 
så skal     28 · 4  =  112     hvilket er tilfældet.
Altså er
                112 : 28 = 4


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Jeg vil antyde, det skal løses uden hjælpemidler. Det er lidt svært, at forklare over her, men se denne video: Link

Der er en anden meget nemmere måde, men den er også svær at forklare over her, og der findes ingen videoer om den. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2014 af Chrystine (Slettet)

Jeg vil gerne kaste mig ud i en god forklaring, men det bliver med mange ord.
God læselyst :-)

112:28 kan vi skrive som brøk (fordi "brøkstreg betyder division").

Så din opgave kan skrives som:
\frac{112}{28}.

Denne brøk kan vi forkorte.
Vi skal altså finde tal, der går op i både tælleren og nævneren.

Lad os prøve fra en ende af (1 behøves ikke, overvej selv hvorfor).
Går 2 op i 112 og går 2 op i 28?
Begge tal er lige, så svaret er ja.
Vi forkorter tæller og nævner med 2.

(28:2 = 14, og 112:2 kan vi regne som halvdelen af 100 + halvdelen af 12. Det giver 56 )

Derfor kan vi skrive
\frac{112}{28} = \frac{56}{14}

Denne brøk kan forkortes mere.
Vi prøver igen med 2 (gør det selv, og spørg, hvis du er i tvivl).

Hvis det ikke virker, prøver vi med 3, 4, 5, 6, 7
(det er rigeligt at gå halvvejs op til det mindste tal).

Denne proces fortsættes indtil vi ikke kan forkorte mere, eller vi kan overskue divisionen.
Heldigvis får vi 1 i nævneren, så vi har et helt tal:
\frac{4}{1} = 4, som var svaret.


Det var måske lidt langt, men det går hurtigere, når man har øvet sig.
Så ser man hurtigt, at 14 = 7·2 og 56 = 7·8.


Jeg håber, at det giver mening. Ellers spørg til det, du går i stå ved nu.


Skriv et svar til: Er LOST (division)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.