Matematik

Matricer

01. december 2014 af lotte14 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg er ved at regne en opgave med matricer i et ligningsystem. Jeg kan ikke få den til at gå op, men tror fejlen ligger når jeg skal skifte fortegn. Men troede jeg havde styr på den regel, men det har jeg ikke alligevel, så håber der er nogle der kan fortælle mig det helt nøjagtig hvad den siger så. 

den opfattelse jeg havde af reglen. Var at summen af række+ søjle gav et ulige nummer så skulle fortegnet skiftes til minus og når række+ sølje gav et positiv tal skulle fortegnet være plus. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Din opfattelse er korrekt, hvis det drejer sig om at beregne underdeterminanter.


Svar #2
01. december 2014 af lotte14 (Slettet)

Ja det gør det. Men kan bare ikke forstå hvor fejlen ligger henne...Kan lige prøve at skrive den op.


Svar #3
01. december 2014 af lotte14 (Slettet)

jeg har to ligninger med 2 ubekendte.

2P1-P2=16

4P1+7P2=50

jeg skal opstiller det i matirx form og bruger Cramers regel i´til at løse det. 

 A= 2 -1      Vektor b= 16
      4 7                       50

Det(A)= (2*7)-(-1)*4=18

A1=   16 -1
         50 7

det(A1)= 16*(16*7- (-1)*50)) - 50*(16*7-(-1)*50= - 2108

A2= 2  16
      4   50

det(A2)= -16*(2*50-16*4) + 50*(2*50-16*4)=1224

P1= -2108/18= -117

P2=1224/18=68

og når sætter tallene ind passer det overhovedet ikke. Måske kan du se fejlen....


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Din udregning af det(A1) og det (A2) er forkerte. Man har

        det(A1) = 16·7 -50·(-1) = 112 + 50 = 162

og

        det(A2) = 2·50 - 4·16 = 100 - 64 = 36

så    P1 = det(A1) / det(A) = 162 / 18 = 9    og   P2 = det(A2) / det(A) = 36 / 18 = 2


Svar #5
01. december 2014 af lotte14 (Slettet)

Okay jeg troede når man skulle finde determinanten at man sagde a*d-b*c


Svar #6
01. december 2014 af lotte14 (Slettet)

Undskyld tror jeg bare forvirrer mig selv, mange tak


Svar #7
01. december 2014 af lotte14 (Slettet)

Jeg kan se jeg havde taget udgangspunkt i et eks. med en 3x3 matrice. Det var der min fejl var :)


Skriv et svar til: Matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.