Matematik

Differentation

02. december 2014 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal finde den partielle afledede mht x for følgende funktion: 

har fået den til 2x.. er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt.

Funktionen er

         f(x,y) = 1/√((1/x2) + (1/y2)) = xy/√(x2 + y2)


Svar #2
02. december 2014 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Også når man differntierer mht x?

Nu har jeg prøvet, og kan ikke rigtig få det til det resultat


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har så

        ∂f/∂x = y/√(x2 + y2) -xy·(1/2)·(x2 + y2)-3/2 · 2x

                = (y·(x2 + y2) - x2y)·(x2 + y2)-3/2 = y3 · (x2 + y2)-3/2


Skriv et svar til: Differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.