Matematik

Finde a og b i en eksponential funktion?

02. december 2014 af supdawg224 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgavebeskrivelse:

Betragt den eksponentielle udvikling der har grundtal a=1,5, og som opfylder at når x=1 er y=6

Hvad er y når x=2? og når x=3? og når x=0?

Er jeg helt forkert på den når jeg udregner det på denne måde:

x=2

f(x) = 4 * 1.5^2 = f(x) = 9 

Jeg forstår det nemlig ikke helt...


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Når man forøger x med 1, ganges den tidligere værdi med fremskrivningsfaktoren a . Derfor er

        f(2) = a·f(1) = 1,5·6 = ...

        f(3) = a·f(2) = 1,5·1,5·6 = ...

        f(0) = f(1)/a = 6/1,5 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2014 af peter lind

Du har y = b*1,5x. Du kan evt. finde b af oplysningen om at f(1) = 6. En anelse nemmere. Hvad sker der når du forøger x med 1 altså hvad er f(x+1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2014 af mathon

dvs
                                y=6\cdot 1,5^{x-1}


Skriv et svar til: Finde a og b i en eksponential funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.