Matematik

Monotoniforhold - Ekstrema

02. december 2014 af SKOLEN124 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg monotoniforhold og ekstrema for denne funktion:

f(x) = 1/4x4 - x3


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lav en fortegnsundersøgelse for f '(x). Start med at løse ligningen f '(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2014 af mathon

ekstrema kræver:                

                                        f{\, }'(x)=x^3-3x^2=\mathbf {\color{Red} x^2(x-3)=0}


Skriv et svar til: Monotoniforhold - Ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.