Kemi

stofmængde af Fe(2+)

03. december 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der en der kan hjælpe mig med opgaven. Jeg fik selv opgaven til n(Fe2+)=0,0018 mol, men jeg er ikke sikker.


Svar #1
03. december 2014 af Ellapigen (Slettet)

her er den:

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2014 af xPhiex (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Stofm%C3%A6ngde

Stofmængde beregnes ved n=m/M

n= stofmængden

m = massen angivet i gram.

M = molarmassen. (22.98) for Natrium vidst nok :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2014 af OliverGlue (Slettet)

#0 Ja det er korrekt

Du har en stofmængde af kaliumpermanganat til 

(18*10^(-3)*L*0.02)*mol/L = 0.00036 mol

De reagerer i forholdet 5 til 1, så 

n(Fe2+) = 0.00036 mol * 5 = 0.0018 mol


Skriv et svar til: stofmængde af Fe(2+)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.