Matematik

Hjælp!!

03. december 2014 af paulinahansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! :)

Jeg er igang med nogle opgaver lige nu, men jeg sidder fast id enne! Er på bar bund. Er der nogen der kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2014-12-03 kl. 18.29.05.png

a) Benyt tangentligningen    y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)   med x0 = 3 .

b) Benyt, at sin() har værdier mellem -1 og 1 , og at sin(x) har perioden 2π .


Svar #2
03. december 2014 af paulinahansen (Slettet)

Okay tak. Men hvorfor 2 pi? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fordi sådan er de trigonometriske funktioner sin(x) og cos(x) konstrueret. 2π er omkredsen af enhedscirklen.


Svar #4
03. december 2014 af paulinahansen (Slettet)

Når ja! :) Men skal jeg ikke starte med at differentiere funktionen? 


Svar #5
03. december 2014 af paulinahansen (Slettet)

Dvs. f´(x)=3cos*2


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo. I a) skal man jo beregne f(3) og f '(3) og så indsætte disse talværdier i tangentligningen.

Men du skal differentiere funktionen korrekt.    3cos*2 giver ingen mening.


Svar #7
03. december 2014 af paulinahansen (Slettet)

er det ikke bare cos(2x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej. Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion.


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.