Matematik

HJÆLP

03. december 2014 af hejmeddig121 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis jeg har funktionen: Ø  : R+ --> R 
givet ved ( for alle t tilhører R+) 

 \forall t R+ : \varnothing (t)=\frac{f( tx1, tx2)}{t^k}

Hvordan finder jeg diff. kvotienten \frac{d\O}{dt} (t)?? og hvordan viser jeg at  funktionen f er homogen af grad k. så ø er konstant.??

Please hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har så

        dφ/dt = -k·t-(k+1)·f(tx1,tx2) + t-k·(∂f/∂x1(tx1,tx2)·x1 + ·(∂f/∂x2(tx1,tx2)·x2)

At funktionen f er homogen af graden k betyder, at f(tx1,tx2) = tk·f(x1,x2)


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.