Matematik

Matematisk bevis

03. december 2014 af FCBARCELONA12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen, hvordan ville i formulere beviset for følgende sætning [fermats metode faktorisering], se vedhæftet billede.

Med venlig hilsen,

Jakob

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2014 af Stats

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=346934

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
04. december 2014 af FCBARCELONA12 (Slettet)

Hej Smatty, jeg har godt se det indlæg der, men det skal helst skrives med egne ord, selve beviset - og er i tvivl om hvordan det ellers kan skrives.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis vi skriver det for dig, bliver det jo ikke med dine egne ord.


Svar #4
04. december 2014 af FCBARCELONA12 (Slettet)

Nej i skal heller ikke skrive for mig :)

Jeg har fået skrevet dette: 

http://mastercamp.dk/Unavngivet.png

Mangler der noget, eller er der noget som er forkert? Kan det evt. formuleres bedre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Deter da ikke noget bevis. Det lyder meget forvirrende at man sætter a = ((a+b)/2)2 og b = ((a-b)/2)2 og hvad har a og b med n = k1·k2 at gøre?

Du mener sikket, at man skriver det ulige heltal n som et produkt n = k1·k2 af to ulige heltal k1 og k2 , hvorefter man så definerer 

        a = ((k1+k2)/2)2 og b = ((k2-k1)/2)2

hvorefter man har

        a - b = (1/4)·(k12 + k22 + 2k1·k2 - k22 -k12 + 2k1·k2) = k1·k2 = n ,

så n er altså skrevet som differensen mellem to kvadrattal

        n = k1·k2 = ((k1+k2)/2)2 - ((k2-k1)/2)2


Svar #6
04. december 2014 af FCBARCELONA12 (Slettet)

Har brugt dit eksempel, men tænker, om ikke det kan formuleres bedre? Se billede:

http://mastercamp.dk/2.png


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Din definition for b er forkert, men ellers er det jo stort set det, jeg skrev i #5.


Svar #8
04. december 2014 af FCBARCELONA12 (Slettet)

Haha ja, synes du det er bedre nu? mangler der noget eller lign?

http://mastercamp.dk/ah.png


Skriv et svar til: Matematisk bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.