Kemi

hjælp

04. december 2014 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej nogen som kan hjælpe med disse 2 spørgsmål? 

Flussyre, HF(aq) anvendes til at opløse diverse
bjergarter – ofte silikater. HF(aq) kan derfor ikke
opbevares i glasflasker, fordi silikaterne i glasset
reagerer med HF(aq) og går i opløsning under
dannelse af vand, natriumfluorid og H2SiF6
a) Opskriv et afstemt reaktionsskema for
reaktionen mellem ”silikat” Na2SiO3 og
HF(aq).

b) Beregn massen af natriumfluorid der
dannes når 0,500 mol HF(aq) reagerer med
en ækvivalent mængde ”silikat”, Na2SiO3-.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2014 af Heptan

a) Du får at vide, at der dannes vand, natriumfluorid og H2SiF6. De skal altså stå på højre side af reaktionsskemaet. Derefter kan du afstemme reaktionsskemaet.

b) Brug det afstemte reaktionsskema til at beregne stofmængden af natriumfluorid der dannes, og derefter massen heraf.


Svar #2
04. december 2014 af Sidsel113 (Slettet)

Sorry men forstår slet ikke :( 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2014 af OliverGlue (Slettet)

a) 

\small \mathrm{Na_{2}SiO_{3}(s)+8HF(aq)\rightarrow H_{2}SiF_{6}(aq)+2NaF(aq)+3H_{2}O(l)}

b) 

Hvis 0,5 mol HF reagerer, dannes der tilsvarende 2/8 * 0,5 mol NaF, da der skal bruges 8 HF til 2 NaF. Massen kan findes ved at gange med molarmassen for NaF = 41.99g / mol. Det giver 

\small m_{\mathrm{NaF}}=\mathrm{\dfrac{1}{4}\cdot0.500\, mol\cdot41.99\,\dfrac{g}{mol}}=5.25


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.