Matematik

notation

05. december 2014 af bokaj123 - Niveau: B-niveau

Ved ugentlige tømninger af en container med dagrenovation har en vognmand over længere tid registeret vægten med følgende resultat: et gennemsnit pa° 2520 kg og en standardafvigelse pa° 434 kg. Antag, at den mængde (X), der dagligt lægges i containeren, er normalfordelt, samt at den mængde, der pa° en uge lægges i containeren, kan beskrives ved S= X1 + X2 + X3 + X4 + X5 + X6 + X7.

Spørgsma°l 1

Hvad er den forventede daglige mængde dagrenovation, og hvad er standardafvigelsen? 

jeg ville bare have skrevet 2520/7 men jeg forstår ikke helt den notation se vedhæftet fil


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. december 2014 af peter lind

Der forventes formodentlig normalfordeling og middelværdi for hver af ugens dage samt at de er stokastisk uafhængige. Hvis du kaldet den daglige middelværdi og varians for md og vd, den ugentlige middelværdi og varians for mu og vu gælder der

mu = M(X1)+M(X2)+ M(X3) +M(X4)+M(X5)+ M(X6)+M(X7) = 7*md

vu = V(X1)+V(X2)+ V(X3) +V(X4)+V(X5)+ V(X6)+V(X7) = 7*vd


Skriv et svar til: notation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.