Matematik

maple hjælp

07. december 2014 af chokolokolo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en funktion der er diskontinuert i x=0. Jeg vil gerne plombere funktionen sådan så fuktionen går igennem punktet (0,0). 

Nogen der ved, hvordan jeg kan få maple til at gøre dette? Altså gøre funktionen kontinuert i (0,0)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal vel så definere funktionen som en stykkevis defineret funktion.


Svar #2
07. december 2014 af chokolokolo (Slettet)

Altså som en gaffelfunktion?


Svar #3
07. december 2014 af chokolokolo (Slettet)

Hvis min funktion er 1/x. Vil den så se sådan ud?:

Vedhæftet fil:gaffel.PNG

Svar #4
07. december 2014 af chokolokolo (Slettet)

Det er fordi opgaven beder mig om at finde differentialkvotienten for den plomberede funktion ved x=0. Og det vil maple stadig ikke, selvom jeg definere funktionen som en gaffelfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3. Funktionen 1/x kan ikke gøres kontinuert i 0.

Svar #6
07. december 2014 af chokolokolo (Slettet)

Åh ja det er jo rigtigt. Jeg kigger også på den forkerte funktion! Den hedder 1/x-cos(x)/x. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6. Ja, den kan plomberes til en kontinuert funktion for x = 0.

Svar #8
07. december 2014 af chokolokolo (Slettet)

Men jeg kan alligevel ikke få maple til at beregne differentialkvotiente ved x=0, selvom jeg deffinerer den her funktion som en gaffelfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8. Det skyldes jo at differentialkvotienten ikke har en grænseværdi for x gående mod 0.

Svar #10
07. december 2014 af chokolokolo (Slettet)

Okay, så er det nok derfor jeg har et problem. Så må jeg bare skrive i opgaven, at det ikke kan lade sig gøre. Tak skal du have!


Skriv et svar til: maple hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.