Matematik

hvor er fejlen?

08. december 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ved opgaven

[\frac{2-x}{x+2}=\frac{x+3}{3-x}+6]

Får jeg følgende?

6-3x-2x+x^2-x^2-3x-2x-6-6x-12-18+6x=0

og bliver reduceret til

-30-10x=0

også bruger jeg følgende formel

[\frac{10+\sqrt{-10^2-4*0*(-30)}}{2*0}]

Dog får jeg ikke et resultat, pga jeg har 0 ved nævner pladsen. Hvorimod i facit listen står der et resultat? Jeg har gennemgået denne opgave mange gange og kan ikke finde nogen fejl


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2014 af peter lind

Der er ingen grund til at oprette det samme spørgsmål to gange. At kopien er vanskeligt at læse gør det ikke bedre


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det må dreje sig om ligningen

        \frac{2-x}{x+2}=\frac{x+3}{3-x}+6

hvor man ganger med brøkernes fællesnævner

        6 - 5x + x2 = x2 + 5x + 6 - 6·(x2 -x -6)

dvs.

        6x2 -16x -6 = 0

eller

        3x2 - 8x -3 = 0

der så løses som almindelig 2.-gradsligning.

Du når frem til en (forkert) 1.-gradsligning, som du så forsøger at løse som en 2.-gradsligning, hvilket ikke giver nogen mening.


Skriv et svar til: hvor er fejlen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.