Matematik

Fremskrivningsfaktor.

09. december 2014 af LouiseChristina (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan redegøre jeg for fremskrivningsfaktoren, og hvordan finder man de forskellige ubekendte i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2014 af mathon

For en eksponentiel funktion
gælder:
                                      f(x)=b\cdot a^x
og
                                      f(x+\mathbf {\color{Red} 1})=b\cdot a^{x+1}=b\cdot a^x\cdot a=a\cdot \left ( b\cdot a^x \right )=a\cdot f(x)

                                      a=1+\mathbf{\color{Blue} r}=\frac{f(x+\mathbf {\color{Red} 1})}{f(x)}

                                      \mathbf{\color{Blue} r}=\frac{f(x+\mathbf{\color{Red} 1})}{f(x)}-1


Svar #2
09. december 2014 af LouiseChristina (Slettet)

Nu er det bare sådan at der er mange fremskrivningsfaktorer, der er den for den eksponentielle.
Der er også andre som F=1+r som man bruger i f.eks ved at lægge procent eller fra.
Der er også inden for potens.

Der er også den der hedder.
Fy = F(x)a
Fa√Fy


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2014 af mathon

Ved potensfunktion taler man
om procentisk vækst:

                        1+\mathbf{\color{Red} r_y}=(1+\mathbf{\color{Blue} r_x})^a

                        \mathbf{\color{Red} r_y}=(1+\mathbf{\color{Blue} r_x})^a-1

                        \mathbf{\color{Blue} r_x}=(1+\mathbf{\color{Red} r_y})^{\frac{1}{a}}-1

                       


Svar #4
09. december 2014 af LouiseChristina (Slettet)

Jeg tror hel konkret at det er 
F = 1 + r jeg skal gøre rede for, for det er fremskrivningsfaktoren.
den indgår bare i flere ting


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktor.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.