Kemi

Mængdeberegning

09. december 2014 af emilie63 (Slettet) - Niveau: C-niveau

1) Hvis man tager 16,987 g sølvnitrat, hvor mange mol har man så?

2) Hvis nu man tager og opløser 16,987 g sølvnitrat i 500mL demineraliseret vand, hvad er den formelle koncentration af sølvnitrat i opløsningen så?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2014 af Heptan

Brug formlen

n = m/M

og derefter

c = n/V


Svar #2
09. december 2014 af emilie63 (Slettet)

n= m/M

Den molare masse er: 107.9 g/mol + 14.01 g/mol + (16 g/mol * 3) = 169.91 g/mol.

16,987 g/169.91 g/mol = 0,099

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2014 af Heptan

Ja


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.