Matematik

Tretrinsreglen

10. december 2014 af Anders8700 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg skal ved hjælp af tretrinsreglen bestemme f(x)=22,5x^-1. Jeg ved at f'(x)=-22,5^-2, men det går galt når at jeg skal bevise det ved hjælp af tretrinsreglen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at bestemme differentialkvotienten af f(x) = 1/x . man opstiller differenskvotienten ud fra x0 med tilvækst h:

        (f(x0+h) - f(x0)) / h = (1/(x0+h) - 1/x0) / h = (x0 - (x0+h)) / (x0·(x0+h)·h)

                                     = -h / (x0·(x0+h)·h) = -1 / (x0·(x0+h)) → - 1/x02 for h → 0 .


Skriv et svar til: Tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.