Matematik

Divisonsalgoritme

10. december 2014 af larssssssss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg stødte lige på noget som jeg har lidt problemer med. Der står følgende i min bog:
Hvis k er dobbeltrod i det karakteriske polynomoum p(z)=a2z2+a1z+a0 kan det karakteriske polynomium omskrives til p(z)=a2(z-k)2=a2z2-2a2kz+a2k2

Tænker at der er blevet brugt noget divisionsalgoritme men kan ikke komme frem til samme resultat? Nogen der kan hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2014 af peter lind

Det er der ikke. Den udregning du angiver er metoden til at vise det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis et 2.-gradspolynomium p(z) = a2z2 + a1z + a0 har rødderne r1 og r2 , kan det skrives på faktoriseret form som

        p(z) = a2·(z - r1)·(z - r2) .

Hvis de to rødder er ens, kaldes roden en dobbeltrod, så hvis r1 = r2 = k , har man

        p(z) = a2·(z - k)2 .


Skriv et svar til: Divisonsalgoritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.