Kemi

Syre

10. december 2014 af Manpei (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en " opgave " der lyder at jeg skal beregne Ks for CH3COOH( I et eksperiment) og har gjort følgende:

Vi havde 0,100 M CH3COOH og da vi målte dens pH værdi fandt vi et tal der lå på 2.82 Så vi kan bestemme oxoniumskoncetrationer via [H3O^+] = 10^-2.82 = 0,0015

Så beregner vi den aktuelle koncentration af vores syre.

[CH3COOH]=c(CH3COOH)-[H3O^+]=0,100 - 0,0015 = 0,0985

Og endeligt kan vi udregne Ks

Ks = (0,0015*0,0015)/(0,0985) = 2,284*10^-5 .. Er det ikke lidt underligt at jeg kommer så langt fra tabel værdien og er metoden rigtig?... Den oplyste tabel værdi for CH3COOH er 1,74*10^-5


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2014 af OliverGlue (Slettet)

Det er den korrekte metode. Men det er svært at vurdere fejlkilder uden at vide mere om eksperimentet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2014 af Heptan

I har en afvigelse på 31 %, så jo, det er da underligt, hvis I har brugt potentiometrisk titrering eller været omhyggelige med korrekte målepipetter og målt med 0,05 mL nøjagtighed v. burette.

Hvis I har dyppet en universalindikator ned i en 0,1 M flaske og sagt "tjahhh", så er det ikke underligt. :P


Skriv et svar til: Syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.