Fysik

opdrift

12. december 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen, der kan hjælpe.. for jeg synes jeg mangler nogle informationer i opgaven..

Vedhæftet fil: Opdrift.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2014 af Dkdrengen (Slettet)

Det er samme formler som du har fået oplyst i dit forrige opslag

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1552938


Svar #2
12. december 2014 af Ellapigen (Slettet)

ja,men når man har massen behøver man så at bruge densititeten for loddet? og i forhold til vandet er jeg usikker på hvordan opdriften skal beregnes..


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2014 af mathon

                           F_{op}=V_{lod}\cdot \varrho _{vand}\cdot g                  

                           F_{op}=\left ( \frac{100\; g}{14,4\;\frac{g}{cm^3} } \right )\cdot \left ( 1,00\; \frac{g}{cm^3} \right )\cdot \left ( 9,82\; \frac{mN}{g} \right )=


Svar #4
12. december 2014 af Ellapigen (Slettet)

når man så har beregnet opdriften skal man så bruge tyngdekraften til noget, skal de trækkes fra hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2014 af mathon

              Når du har beregnet opdriften har du svaret på spørgsmålet: "Beregn opdriften på loddet"
                        


Svar #6
12. december 2014 af Ellapigen (Slettet)

okay, så svaret er 0,0681 N (hvis der regnes med si-enheder?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. december 2014 af mathon

                              68,1944 mN ≈ 0,0682 N


Skriv et svar til: opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.