Matematik

Vis ved beregning at |DC| = 106,8 (afrundet til én decimal)

13. december 2014 af Johndrengen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en matematik opgave som jeg simpelthen ikke kan løse

En firkantet mark ABCD har form som
vist på figuren til højre.
Det oplyses at:
Arealet af trekant ACD = 3432 m2
AC = 100 m
B = 105°
BCA = 15°
ACD = 40°

Billedet af trekanten er vedhæftet.

Håber der er nogen der kan hjælpe da jeg har siddet fast ved denne opgave i rigtig lang tid nu :)

Vedhæftet fil: 1234.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2014 af mathon

            A_{\Delta ACD} =\frac{1}{2}\cdot \left | AC \right |\cdot \left | CD\right |\cdot \sin(\angle ACD)

             3432 \; m^2 =\frac{1}{2}\cdot (100\; m)\cdot \left | CD\right |\cdot \sin(40^{\circ})

             \left | CD \right |=\frac{2\cdot (3432\; m^2)}{(100\; m)\cdot \sin(40^{\circ})}


Skriv et svar til: Vis ved beregning at |DC| = 106,8 (afrundet til én decimal)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.