Matematik

Permutationer

14. december 2014 af mariax2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan forklarer mig vedhæftet bevis?

I = identiteten


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2014 af peter lind

Den sidste linje er forkert

Anden linje. Der ganges på begge sider af lighedstegnet med A-1

tredje linje A*A-1 ganges sammen til enhedmatricen. Der udnyttes så at I*A = A

fjerde linje Der ganges med B-1 på begge sider af lighedstegnet

B*B-1 ganges sammen og giver nu I

resultat  (A*B)-1 = A-1*B-1


Svar #2
14. december 2014 af mariax2 (Slettet)

Hvad betyder enhedsmatricen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2014 af peter lind

Det er en kvadratisk matrix, der har 1 i alle diagolelementer og 0 alle andre steder


Svar #4
14. december 2014 af mariax2 (Slettet)

Er dette her så korrekt, se vedhæftet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2014 af peter lind

ja


Svar #6
14. december 2014 af mariax2 (Slettet)

Men hvor er det man starter med at tage udgangspunkt i (AB)(AB)^-1 = I


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2014 af peter lind

Du kan jo kalde AB = C   så står der C*C-1 = I


Svar #8
14. december 2014 af mariax2 (Slettet)

Af hvad for noget?
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2014 af peter lind

Hvad mener du med det ?


Svar #10
14. december 2014 af mariax2 (Slettet)

Hvorfor skulle jeg kalde det AB=C?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2014 af peter lind

Det skal du heller ikke. Jeg gjorde det for at gøre det klart at du ganger en matrix med dens inverse matrix hvilket altid giver enhedsmatrisen. Jeg gættede på at det var dit problem at du ikke kunne overskue det, hvorfor jeg forenklede det på en måde


Skriv et svar til: Permutationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.