Matematik

Matematik - sider og vinkler?

15. december 2014 af Amalie8685 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad gør man, når man kender alle vinkler og 2 sider i en vilkårlig trekant? Hvad skal man her bruge/gøre for at beregne den sidste side?

Jeg kender side a og b, men mangler at beregne c.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte sinusrelationerne eller en cosinusrelation.

Svar #2
15. december 2014 af Amalie8685 (Slettet)

#1

Hvilke af dem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2014 af mathon

                          \frac{c}{\sin(C)}=\frac{a}{\sin(A)}
eller
                          \frac{c}{\sin(C)}=\frac{b}{\sin(B)}

eller
                          c^2=a^2+b^2-2\cdot a\cdot b\cdot \cos(C)


Svar #4
15. december 2014 af Amalie8685 (Slettet)

Hvad hvis jeg kender a og b og B?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ifølge det oplyste kender man a, b og vinklerne A, B og C. Man har så af sinusrelationerne

        c=a\cdot \frac{\sin C}{\sin A}=b\cdot \frac{\sin C}{\sin B}

eller af en cosinusrelation

        c^{2}=a^{2}+b^{2}-2ab\cos C


Skriv et svar til: Matematik - sider og vinkler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.